Рік незламності...

РІК НЕЗЛАМНОСТІ... цілий рік. Скільки болю, жалю і втрат... Ранок 24 лютого 2022 року ми всі зустріли в напруженні, з відчуттям невизначеності та страху. Замість того, щоб збиратися на роботу чи до школи, у кожній сім’ї мали вирішити, як бути далі – залишатися вдома чи виїжджати в безпечніші місця... І ось минув рік.

Як про це говорити з дітьми? Адже вони настільки травмовані, що будь-яка згадка про рідне місто, край, війну має відгук прямо в серці. Перед розмовою з дітьми вчителі Рубіжанської гімназії №4 ознайомилися з рекомендаціями і порадами від сімейної й дитячої психологині Світлани Ройз “Як і про що говорити з учнями на уроках 24 лютого”.

24-27 лютого 2023 року у кожному класі велися розмови про реалії війни, нашу боротьбу проти ворога, про подвиги і незламність українців.

Найголовніше - говорити з дітьми чесно, доносити правду, адже вони є свідками найстрашніших подій в історії незалежної України. Так, у початкових класах діти згадали події 24 лютого 2022 року, спробували намалювати емоції, пригадати моменти гуртування українців у боротьбі з ворогом. У 5-7 класах пригадали, як почалась війна, які були відчуття. Обговорили наслідки збройної агресії для кожного українця. Висвітлили події російсько-української війни. Поспілкувались про те, що зараз найтяжче, чого не вистачає. Переглянули відеоролик "Цей рік війни за 86 секунд". У 8-9 класах діти говорили про права людини у контексті війни, про рашизм як неприпустиме явище сучасності.

Протягом бесід у класах використовувалися дихальні практики від психологині Світлани Ройз для зняття напруги, тривожності та стресу. Ми всі змінились за цей рік та винесли для себе певні уроки. Вистояли - переможемо! Діти повинні мати щасливе, здорове та захищене дитинство!


Галерея "рік незламності"

Кiлькiсть переглядiв: 5

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.