Місячник шкільної бібліотеки

У жовтні 2019 року у Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 було проведено місячник шкільної бібліотеки, який проходив під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

У рамках місячника створено виставки: «Світ казок і чудес», тематична виставка «Від книжки до творчості». Епіграфом до виставки були слова В.Сухомлинського: «Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості».

Користувачі бібліотеки брали участь у фотокросі «Я-читач шкільної бібліотеки». Всі бажаючі фотографувалися з книгою в будь-якому куточку бібліотеки.

Діти 1 та 2 класів відправились в манливу подорож до царства Книги. Вони побували нагорі Казок. Розповіли, кому належать предмети з виставки, склали назви улюблених казок з літер і загадали бажання за допомогою чарівної палички Феї. Наострові Загадоквідгадали загадки вічнозеленого дерева Загадок і загадок зі збірки Корнія Чуковського «Загадки». Намузичній планеті відгадували мелодії з казок і знаходили ці книги на горі Казок.Діти переглянулитематичну виставку «Від книжки до творчості» за розділами:перші кросворди, юні казкарі,ілюстрації до улюблених книжок. Подорож завершилася фотосесією в бібліотеці.

Учениці 11 класу спробували себе в ролі шкільного бібліотекаря, беручи участь у діловій грі дублер-шоу «Бібліотекар на перерву». Чубенко Таїса та Довгай Аліна протягом дня на перервах обслуговували користувачів: рекомендували дитячі книжки, записували вибрані книги в формуляри читачів, проводили огляд виставок «Від книжки до творчості» та «Світ казок і чудес» для учнів початкових класів. Діти із задоволенням брали книги у юних бібліотекарів.

Дерево прочитаних книжок з'явилося в бібліотеці. Спочатку діти згадали назви книг, які вони прочитали, і зробили книжку-малятко. Потім учні 4 класу розмістили на дереві зроблені «книжки».

Учні 6 класу працювали в групах над створенням проекту «Шкільна бібліотека майбутнього». У кожної з чотирьох груп вийшли ескізи різного інтер'єру бібліотеки майбутнього. У однієї групи бібліотека майбутнього - це повністю комп'ютеризована бібліотека, в другої групи - це затишна бібліотека з килимами та квітами, у інших бібліотека була у формі книги.

Бібліотечний урок «З історії бібліотеки» проведено для учнів 4 класу. Читачі дізналися про цікаві факти з бібліотечної історії, про перші бібліотеки світу, про найкрасивіші та незвичайні бібліотеки. Розглянули фототипічне видання унікального позацензурного примірника «Кобзаря» 1840. Урок закінчився грою «Вгадай казку за піснями героїв і знайди її в бібліотеці».

Учнями 5 класу був підготовлений буктрейлер на книгу «Микитась Боровичок» Ганни Буяджи.

Також в бібліотеці пройшов день бібліотворчості. Читачі 5 класу робили декорації до нового відеоролика «Історії паперового міста», а діти початкових класів на перервах грали в ігри: літературне лото, на гребені хвилі, збери прислів'я, назви українською мовою.

Нова літературна гра «Уважний читач» створена за допомогою програми Web 2.0 LearningApps.org.

Інформація про проведення місячника, а також фотографії, відео, ігри розміщені на сторінках бібліотечного сайту: rubizhne-sch4-bibl.edukit.lg.ua.

/Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/чубd93-V.jpg /Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/наша библиотека.JPG /Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/на острове Загадок 2 кл.jpg /Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/музыкальная.JPG /Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/Дов обзор.jpg /Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/декор к видео3.JPG /Files/images/11novini_2019/11_msyachnik/4 клас.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.