Творимо добро разом

Станом на сьогодні в Україні досить гостро стоїть проблема у сфері лікування та реабілітації онкохворих діток, адже Україна на другому місці в Європі з поширення захворювання на рак. Захворюваність за останні 10 років зросла на 8%. У структурі онкологічних захворювань у дітей лідирують лейкемія, пухлини головного мозку і кісток. Така статистика в усьому світі, така статистика і в Україні. В Україні гострими лейкеміями хворіють 300-360 пацієнтів на рік. Це діти абсолютно різної вікової категорії - від одного місяця життя до 18 років, і всі вони потребують дуже агресивного важкого лікування. У першу чергу, це хіміотерапія.А скільки коштує життя дитини? Коштує воно дорого. Те, що оплачується державою (в залежності від різних груп пацієнтів) - від 40% до 60% потреби.

При ранньому та правильному встановленні діагнозу і своєчасному початку лікування з подальшим комплексом реабілітаційних заходів 70% злоякісних пухлин у дітей можуть бути вилікувані.

У зв’язку з цим виникає гостра потреба в реабілітаційних центрах, заходах, здатних доповнити медико-соціальну допомогу, надати психологічний, педагогічний та інший супровід пацієнтам даної категорії. Цю роботу здійснює протягом семи років у м. Києві дитячий реабілітаційний Міні-Центр «Казковий Світ», в якому безкоштовно проходять реабілітацію онкохворі діти. Позитивні результати щорічно отримують понад 500-600 онкохворих дітей завдяки сучасним психотерапевтичним методикам і технологіям.

Міні-Центр відвідують діти, які знаходяться на лікуванні в лікарні «ОХМАТДИТ», центрах СНІДу, онкологічних, неврологічних та педіатричних відділеннях різних медичних установ та які вже пройшли лікування. В Центрі діти за допомогою спеціальних психотерапевтичних методик, через гру, різноманітних казкових персонажів, клоунів, декорації, уяву налаштовуються на одужання, включаються у позитивну казкову програму здоров’я, забувають про свою хворобу.

3 грудня у нашій школі у рамках Всеукраїнської благодійної акції «Назустріч мрії», відбувся ярмарок, у якому взяли участь школярі різного віку. Учні продавали домашні солодощі, випічку. Ціни були помірні, кожен міг придбати те, що йому було до вподоби. Батьки та класні керівники допомагали учням у проведенні ярмарку. На лінійці за тиждень до ярмарку вчитель основ здоров’я Єфімова Вікторія Леонідівна провела бесіду про онкохворобу у дітей. Дякую батькам і педагогічному колективу за виховання дітей у дусі доброчинності, толерантності й добра, за співпрацю та допомогу у проведення акції!

Зібрані кошти під час благодійної акції «На зустріч мрії», а це 2213 грн. перераховані на р/р №26001307357 АТ «Райффайзен Банк АВАЛЬ», МФО 380805, одержувач: Міжнародний Благодійний Фонд «Сильні духом», ЄДРПОУ 35488463, призначення платежу: Благодійний внесок від ЗШ№4 м. Рубіжного Луганської області

/Files/images/1novini_2015/yarmarok/Новый рисунок (1).jpg/Files/images/1novini_2015/yarmarok/Новый рисунок (2).jpg/Files/images/1novini_2015/yarmarok/Новый рисунок (3).jpg/Files/images/1novini_2015/yarmarok/Новый рисунок (6).jpg/Files/images/1novini_2015/yarmarok/Новый рисунок.jpg/Files/images/1novini_2015/yarmarok/IMG_20151208_0001.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.